קרדיט: קבוצת תב"ל

אירוע השיגור ייערך בפלורידה ביום חמישי 14.01.21. ראש עיריית אופקים, איציק דנינו: "פרויקט שמגשים את החזון שלנו שמשלב טכנולוגיות מתקדמות ואנשים"

אירוע ראשון, ייחודי מסוגו בעולם מגיע לרגע השיא: ביום חמישי, 14 בינואר 2021 זה יקרה – 8 לוויינים שתוכננו, פותחו ונבנו על ידי תלמידים ותלמידות מרחבי הארץ, ביניהם מאופקים – ישוגרו לחלל בו זמנית. אחרי עבודה מאומצת של 3 שנים, שלא פסקה גם בתקופת הקורונה, סיימו קבוצות התלמידים לבנות את הלוויינים, לצלוח את האתגרים של הפרויקט ולהגיע לקו הגמר. שיגור הלוויינים יהיה על גבי משגר FALCON של חברת SPACEX ויתקיים בפלורידה שבארצות הברית, ביום חמישי 14.01.21. 

את פרויקט תבל (תלמידים בונים לוויינים) יזמה ומובילה סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה וזו פעם הראשונה בעולם שמשוגרים בו זמנית לחלל 8 לוויינים שנבנו על ידי תלמידים ותלמידות. כל שלבי התכנון, הפיתוח והבנייה של הלוויין נעשים על ידי התלמידות והתלמידים בליווי מקצועי ובניהולו של מרכז המדעים בהרצליה. 8 צוותים של תלמידים ותלמידות מחטיבות הביניים ברחבי הארץ השתתפו בפרויקט – מהפריפריה החברתית והגאוגרפית, מהמגזר החילוני, הדתי והלא יהודי, 8 רשויות מקומיות המייצגות את הפסיפס החברתי הישראלי כולו: אופקים, שער הנגב, ירוחם, טייבה, נצרת, מעלה אדומים, גבעת שמואל וקריית אתא. 

באופקים פעל הפרויקט במרכז המדעים תפוח פיס באמצעות מנהל החינוך, במימון עיריית אופקים, משרד המדע וסוכנות החלל, ובתמיכת קרן אמיר, מיסודם של רבקה וד"ר חיים אמיר. 15 הנערות והנערים הם תלמידי כיתת מצוינות (יא' 3) בבית הספר עמל אמירים, אשר הפרויקט מהווה עבורם את עבודת הגמר שלהם.

"אני ותושבי אופקים כולה גאים במרכז למדעים, בבית הספר עמל אמירים ובתלמידים הנפלאים שלנו", אמר ראש עיריית אופקים, איציק דנינו. "האירוע הזה מגשים את החזון של עיריית אופקים, אשר משלב חשיבה לטווח ארוך וטכנולוגיות מתקדמות לבין האנשים הנפלאים שגרים בעיר. אני רוצה להודות לכל הגורמים שאפשרו לאירוע המרגש הזה להתקיים ולאחל לתלמידים ולכולנו שלא נסתפק רק בשיגור לוויין לחלל אלא שגם נמשיך להתקדם ולהתפתח מבחינה מקצועית ואישית".   

בכל אחת מהרשויות, הקימו התלמידים לצד פיתוח ובניית הלוויין גם תשתית מתאימה: חדר נקי לבניית הלוויין, לפעילויות אינטגרציה ולבדיקת הלוויינים, ותחנות תקשורת שיאפשרו מעקב אחר הלוויינים, קבלת טלמטריה ונתונים מדעיים. לאחר השיגור, ידגימו הלוויינים יכולות תקשורת עם תחנות הקרקע שנבנו ברשויות המקומיות וישרתו משימות מגוונות וכן משימות מחקר מדעי. הבקרה, המעקב ועיבוד הנתונים שיתקבלו מהלוויינים – הכל יתבצע על ידי התלמידים. מעבר לשיגור הלוויין, משמש פרויקט תבל גם כתשתית לקידום ההתמחות בתחומי החלל בחטיבה העליונה, ומעודד תלמידים ותלמידות להצטרף ללימודי מקצועות ה-STEM (מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה) בכלל ולימודי החלל בפרט. 

קרדיט: קבוצת תב"ל
קרדיט: קבוצת תב"ל
קרדיט: קבוצת תב"ל

ביום השיגור עצמו, סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה, תקיים (בכפוף למגבלות הקורונה) אירוע מקוון מרכזי בשידור חי, עם 8 מוקדי שידור מכל רשות מקומית ובהשתתפות 250 התלמידים והתלמידות שלקחו חלק בפרויקט. באירוע יוצגו הפרויקט, הלוויינים והמשימות המדעיות, והכי חשוב – תערך ביחד הספירה לאחור עד לשיגור החי והמרגש מארצות הברית. האירוע יועבר בשידור חי באתר סוכנות החלל הישראלית: 

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here