השימוש שעושה זום בבינה מלאכותית מגיע כעת להקלטות אותן ניתן לערוך בתצורות אישיות יותר וגם לניהול חדרי הפגישות – וזהו רק ׳קצה הקרחון׳
משתתפי שיחות בזום נאלצים לעתים עבור על הקלטה מלאה של פגישה וירטואלית שהתפספסה, כדי להשלים פערים, גם כאשר הרבה מהתוכן לא רלוונטי או מעניין עבורם. כעת, פלטפורמת ועידת הווידאו מציגה תכונה חדשה הנתמכת על ידי AI (בינה מלאכותית), המציגה את הדגשים החשובים באמת מהפגישה המוקלטת.
כדי ליהנות מהתכונה החדשה יש להקליט את המפגש (כך שהוא נשמר בענן) ולהפעיל את תכונת audio transcript (יש להפעיל את אופציית תמלול האודיו האוטומטי לפני שמתחילים בהקלטה, כיוון שהמערכת מזהה מילות מפתח רלוונטיות המופיעות בתמלול(. בסיום המפגש, מערכת ה-AI של זום בוחרת באופן אוטומטי את החלקים החשובים ביותר בפגישה ואף מאפשרת למארח לבצע התאמות ועריכות לחלקים שה-AI סימנה כחשובים, כדי ליצור מהם הקלטה חדשה לחלוטין, כך שאנשים יוכלו לצפות בדיעבד הן בגרסא המלאה של הפגישה והן בגרסה המקוצרת המכילה את הנקודות החשובות בלבד. הפונקציה הזו חוסכת זמן ומשפרת יעילות בהעברת מידע לכל הצוות בארגון. התכונה החדשה של זום זמינה ללקוחות בתשלום באמצעות הקלטת ענן.
חידוש נוסף – ״הגלריה החכמה״ – הנתמך AI, הגיע גם ל-Zoom Rooms (האפשרות לפצל את המשתתפים לקבוצות נפרדות – מצב שמאפשר עבודה בקבוצות ומקדם שיתופיות ויעיל במיוחד לשיחות מחדרי ישיבות המאובזרים בציוד אודיו-וידאו). גרסת הבטא מאפשרת, תוך שימוש במצלמה אחת המצלמת מספר אנשים בחדר זום, ׳לייצר׳ עד שלושה זרמי וידאו ייחודיים לכל דובר בחדר, כדי להציג כל אחד מהם טוב יותר. הגרסה הפתוחה לציבור של הגלריה החכמה תסתמךבתחילה על פתרונות החומרה של Neat ו- Poly הזמינים כעת, ופתרונות Logitech ו- DTEN D7 בהמשך השנה. התכונה החדשה יעילה במיוחד לעידן המפגשים ההיברידיים, בהם חלק מהעובדים יכול לשבת בחדר ישיבות בחברה וחלק להשתתף בישיבות מהבית.
השימוש ב-AI בזום מתבצע לרוחב כל מוצרי הפלטפורמה, כשהמשתמש בקצה אף לא מודע לכך. זום שילבה לא מעט תכונות הנסמכות על בינה מלאכותית כחלק מהותי במוצר שלה. דחיסת הווידאו, לדוגמה, מזהה את החלקים הרלוונטיים ביותר בתמונה וממקסמת את הרזולוציה של אותם אזורים. מאחר שאנשים נוטים להתמקד יותר בפנים מאשר ברקע, תכונה זו נותנת עדיפות לנושא כאשר רוחב הפס מוגבל. המערכת מיישמת מודלים של למידת מכונה כמו נטרול רעש, איתור פעילות קולית, זיהוי רמקולים, שיפור דיבור וזיהוי מוסיקה וגם עיבוד השמע בזום נסמך על בינה מלאכותית, עם אלגוריתמים של Deep Learning המעבדים אותות שמע כדי לשפר את איכות השמע במהלך הפגישות.
אחת מתכונות הדגל של זום, הרקע הווירטואלי, מאפשר למשתמשים לטשטש את הרקע מאחוריהם בפריים או להחליף אותו בתמונה, או בסרטון על מנת להגביר את פרטיותם במהלך פגישות. בנוסף, האפליקציה כוללת תכונה הנקראת "שפרו את המראה שלי" המחילה פילטר להחלקת עור המשתמש והפחתת פגמים.